6.8.2017

Copyright Jumppe

Terve.

Viime aikoina on tullut tavaksi vastata sunnuntain Kalevan tietovisaan koko perheellä. Visa on tympeän vaikea mutta olemme onnistuneet vakiinnuttamaan normitulokseksi 17-20/30p. Toissa sunnuntaina siinä kysyttiin niiden kahden YLEn radiokanavan nimeä ajalta jolloin niitä ei ollut kuin ne kaksi.
Toinen muistettiin, toista ei. Ei sitten millään. Kyllä nolotti.
Niin ne hukkuu muistista vanhat asiat. Nykyäänhän YLEllä on kanavia jos vaikka mitä ja osasta tulee jopa ihan kovan luokan ohjelmaakin. Ja Areenasta voi käydä kokemassa jos on joku livahtanut ohi. Onpa Areenassa ihan pelkälleen sinne tehtyä ohjelmaakin.
Niin kuin nyt tämä, Radio Sodoma.

On muuten paras huumorilöytö hetkeen aikaan. Holman Antin podcastejahan ne ovat, Radio Sodoman lähetykset. Holma lienee on eniten tuttu Kissi Vähä-Hiilarin roolista putouksessa. Itse en niin niistä perustanut enkä Holman mahdollisista muista tv-töistä, mutta tässä on kyllä ytyä.
Näppärää parodiaa radiosta, kenties YLEstä itsestään, moni sävy napsahtaa kohdalleen ja iva maaliinsa. Ja monenlaista kommellusta tuntuu sattuvan Sodomanlahdella ja Gomoranniemellä. Ja kuten kaikkiin radioihin, niin myös Sodomaan, saa soittaa.
Usein sinne kilauttaa itse alakerran vihtahousu kumeine äänineen. Ehkä herkullisin asia tällä ikuisten lieskojen vartijalla oli se kun hän kyseli onko juontaja, Kalevi Tuoninen, kenties sattunut näkemään yläkerran isäntää, itse J-dudea. Hän kun oli lainannut vihtahousun ruohonleikkurin jo pari viikkoa sitten ja nyt ei vastaa whatsup viesteihin vaikka näkee että luettu on. Jos astetta ronskimpi huumori uppoaa, suosittelen kyllä, taitavasti on tehty nämä pätkät, radioteatterin kuunnelmaparodiaa myöten.

Niin - ne 2 vanhaa kanavaa. Joo. Yleisohjelma ja rinnakkaisohjelma. Sitä voi vain arvailla kuinka massiivisen aivoriihen tuloksena nuo kanavien nimet aikanaan ovat syntyneet. On siinä pullaa kulunut.

-- Jumppe