18.12.2014

Copyright Jumppe

Se on päivää.
HH:n blogistakin pölähtää vielä päästöt maailmankaikkeuden kiusaksi ennen Joulua. Vanhushuolinnan jatkoa olen miettinyt mutta ei kovin radikaalia ole tullut mieleen, jotain kumminkin, joten koetetaan saatella sekin hourehtiminen päätökseen tänään.
Sitä ennen muutama ajankohtainen juttu.

Ensinnäkin. Se on nyt sillä tapaa että meikäläinen vetäisee Dave Grohlille ravakan palautteen ensi töikseen jos/jahka satun puhe-etäisyydelle. Nyt on käynyt niin että tuhannen karvapää on mennyt varastamaan kitarariffin itseltään Diolta ja vielä Holy Diverista. Sitä sitten soittelee saksalaisista hydrauliikkaoppaista ja dekkarisarjoista tutulla däng-däng saundilla. Hyi helekkari. Luuleeko tämä bassibasuukki, mattokauppias, pahainen parturipelkuri perkele että sillä on vara mennä pöhnimään rokin pyhältä mieheltä yhtään mitään. Ja polkea sitten hyvä riffi lokaan pukemalla se halpisasuun, kuin pahaisen Reberbahnin huoran?
Se on Dave nyt niin että jos satut vaikka lävistäjän Nesteelle tankille yhtä aikaa niin korvat punehtuu. Perkeleen leukosyytti.
Että mikäkö kipale? No. Se mitä ne nyt renkuttaa radiossa. Something from nothing.

Ja tässä kohtaa kun pulssi on jo laskenut alle 250:n, voidaan siirtyä ihan toisiin aiheisiin. Nimittäin Isikseen. Luettiin lehdestä viikolla että ao järjestö on värväämässä vaimoja taistelijoilleen. Mietittiin porukalla miten haku mahtaa tapahtua ja voikohan heille ehdottaa sopivia? Yksikin mietti että:
- Pitäisiköhän soittaa niille ja sanoa että tuolla Sompatiellä on yksi joutilas, hakekaa pois.
Karu herja, varsinkin kun kaveri taisi puhua omasta vaimostaan.
Vakavoiduttiin siinä sitten miettimään miten tuo oikeasti tapahtuu ja että onkohan heillä halukkaille esim tekstiviestipalvelu. Tyyliin: Jos haluat vaimoksi Isikselle tekstaa: "Oh yes" numeroon: 8900-ISIS.
Osa arveli heillä olevan oman deittipalvelun, vähän niin kuin tämä Tinder. Mutta tietysti pimpattuna omiin tarkoituksiin jolloin siitä tulee tietysti Istinder.
Voi siinä olla karu kohtalo jollain jos luuli tilaavansa netistä kepabbia mutta joutuikin vaimoksi jurttaan.
Yksi karju mietti että voisi itse lähteä ao hommaan, jos tietäisi varmaksi että voi jäädä kotiin niiden muiden vaimojen kanssa siksi aikaa kun isis-ukot resuaa aavikolla pommit vyöllä ja singot tanassa. Hämäys voisi hyvinkin onnistua jos sinne mennessä on jo huntu päässä.
Sama mies tiesi moniaviosuuden olevan siellä hankalaa kun akat on vaikeita ja mustasukkaisia toisista vaimoista. Ei ole terroristin elämäkään helppoa kyllä. Ensin rymyät pitkin maisemia hengen kaupalla päivän, virittelet pommeja ja ammuskelet Kalashnikovilla olkapään mustelmille, kenties puuskaat muutaman kraanatinkin matkaan iltapäivästä ja kun neljän jälkeen kotiudut ja ajattelet että pötkähdät sohvalle ja otat pari minttuteetä niin eiköhän Fatima ala mäkättämään kuinka hänen huntu on jo 3v vanha ja sille yhdelle tantalle ostit uuden viime juhannukseksi. Ja että Damaskoksen Salesta oli taas tähtianikset loppu.
Ei sitä tarvi paljon ihmetellä enää kun ovat niin pahalla päällä jatkuvasti.

No, jätetään taistelijat aviovaikeuksineen taaemmas ja luodaan vielä katsaus tulevaisuuteen ja jo viime merkinnästä tuttuun Vanhushuolinta Tekarin kahvihuoneeseen:

- Kas Alma. Toinen viikko jo takana. Hyvinkö se on mennyt?
- Mikäs tässä, ihan mukavaa.
- Ei vissiin ole ne hevipapatkaan olleet haitoiksi?
- No ei suoranaisesti. Mutta on niillä vinkeet kyllä. Ja ihmeellisiä vehkeitä asunnossa, varsinkin sillä Paronilla.
- Niin, tarkoitat sitä puista neliöä, jossa on ikään kuin ikkuna?
- Juuri sitä.
- Joo, se on televisio. Kuulemma putkitelevisio.
- Ai? Onko ne joskus olleet tuommoisia?
- Kuulemma on, ja siitäkin kuva vielä joskus näkyy. Ne korjaa sitä, kärttävät koko ajan lupaa käyttää juotoskolvia mutta ei sitä oikein voi kun palohälyttimet huutaa heti. Paroni sanoi olevansa "TV-Doctor".
- Voi kauhia sentään taas.
- Pitäisiköhän minun kertoa sinulle nyt ne kaikki kummallisuudet kerralla niin ei tarvi tipoittain ihmetellä?
- Olisi se kyllä hyvä.
- No. Joka sunnuntai molemmat pariskunnat lähtevät ulos. Joku heidän lapsista tulee aina hakemaan. Silloin ne ukotkin ovat kunnolla, kuulemma silloin tehdään kaikkea mitä Rouvat haluaa. Käsikynkässä he aina Rouviansa kuskaa ja ovet aukoo muutenkin. Illalla Halonhakkaaja haluaa aina vetää sitten tietovisan kahvin yhteydessä. Sanoi vaan käyvän koko homman tylsäksi kun ei ole vaihtanut kysymyksiä vuoteen ja silti kukaan ei saa täysiä pisteitä. Joka kerta samoja visoja taivastellaan uusina.
- No, kivahan tuo on.
- Joo. No. Niin.
- Sitten. Apteekissa ne pyrkii laukkaamaan jatkuvasti vaikka lääkkeet saa täältä. Kihisevät mennessään ja tyrskähtelevät. Tullessa ovat kissan näköisenä. Rokkifestivaaleille ne kärttää joka vuosi. Joskus joku lapsista ne viekin. Ja ambulanssi tuo takaisin. Ei pumppu välttämättä kestä helteessä riehumista enää.
- Voi voi.
- Joo. Aina silloin tällöin niillä on Frank Marino päivä. Silloin ne kuuntelee sitä koko päivän ja pölisevät omiaan. Viinaa niillä siellä on, sano minun sanoneen, vaikka en keksikään missä. 
- Taivas varjele.
- Joo, ja semmoisesta pitää varoittaa että ne voivat suunnitella myös antennin laittoa.
- Antennin?
- Niin. Palokunta ne kerran pelasti jo kun vetivät pitkää metallilankaa naapuritalon räystääseen omasta huoneesta. Kuulemma pitää olla pitkä lanka että kuulee Etelä-Amerikan keskipitkät lähetykset; "pukkaa kuulemma terhakkaa heavya sieltä".
- Ja olikohan sitä muuta.. niin, Halonhakkaajan asunnossa älä koske niiden kirjoihin koskaan ilman lupaa. Kovin ovat niiden päältä. Kyllä niitä ukkoja kannattaa pitää silmällä ihan muutenkin, ei niistä oikein tiedä mitä ne milloinkin keksii. Rouvat ovat harmittomia, lukeneita ja sivistyneitä, oikeinkin ovat mukavaa keskusteluseuraa kun vaan joutaisi juttelemaan. Vaan joskus hekin ovat keskenään kurraamassa, ja sano minun sanoneen - nauravat niin kyllä makeasti että jossain heilläkin on pullokätkö.


Näin. Olisiko se tässä?
Taitaa se olla. Joulutouhut valtaavat jo alaa ja ajatukset askartaa tulevassa viikossa ja hyvä niin.
Oikein leppoisaa ja kaikin tavoin miellyttävää Joulun aikaa teille kaikille, vietitte juhlaa tai ette.

--Jumppe