15.2.2020

Copyright Jumppe

Tere.

Nythän on niin että siskontyttö sai tyttövauvan viikko sitten. Tervetulloo olemisen piiriin Aada. Vielä ei olla nähty mutta kyllä me tässä ehditään tutustella. Onnea sinne suuntaan täältäkin kautta! 
Muuten elo on soljunut normaalisti, päivän piteneminen on tuonut tällä kertaa mukanaan varman tiedon että pimeä vuodenaika saa minut hitaaksi ja laiskaksi. Kyllä on jälleen vahva heräämisen tuntu kun valoa riittää työpäivän jälkeenkin. Töissä on ollut viritettynä kaksi kirkasvalolamppua joista on yhtä paljon hyötyä tähän asiaan kuin viime jakson tuulessa heiluttelulla. Tämäkin pitänee ratkaista tulevina vuosina johonkin suuntaan, kohtuullisen surkeaa tarpoa täällä pimeässä.

Lisäksi vanhuuskin on tullut virallisesti nyt. Sen tietää siitä että nykymaailman meno ei mene enää jakeluun. Sukupuolia on kolme (kai kolme riittää vielä?), sukupuolisia suuntauksilla on nimiä jotka ei kerro mitään, äidit ja isät ollaan muuttamassa vain vanhemmiksi, tarhassa tytöt ja pojat vain kavereiksi, mitään ei oikein enää saisi sanoa ettei joku loukkaantuisi, ihmiset poliitikkoja myöten keskittyy lähinnä vittuilemaan toisilleen sen sijaan että edes yrittäisivät etsiä yhteistä näkemystä asioihin (no joo joo mutta kö nuo on niin vatipäitä ja tyhymiä...), musta muutetaan räkyttämällä valkoiseksi ja luotettavan tiedon etsiminen alkaa olla kohtalaisen hankalaa.
 
Se on nyt sitten se aika itselläkin mikä oli omalla vanhemmalla joskus kun itse olin nuori. Tosin silloin nuoria patisteltiin olemaan kuin ennen, "mies tulee räkänokastakin vaan ei tyhjän naurajasta". Tähän en toki itse lähde, olkaahan vaan rauhassa silleen kun tuntuu että pitää olla ja poriskaa niillä termeillä asioista kun tuntuu että pitää porista, mitäpä minä tuosta vänkäämään, kyllä se minulle passaa vaikka en asiaa ymmärräkään, mutta itse en tuohon lähde. 
Täytynee vaan löytää jostain sopiva asemapaikka missä riittää valoa ja on vähän syrjässä, saa sieltä katsella kun maailma menee eikä tarvi pyöriä siellä haittona. Vieläköhän Kreikka kauppaa niitä saariaan? Luotokin riittäisi. Veneitäkin siellä varmaan on. 

Levysoitinprojekti on siinä vaiheessa että mekaniikka on levylautasta ja kantokahvaa vaille käyty läpi. Sain koneiston maalattua ja kasaankin vielä. Levylautasesta vanha maali pois ja uutta tilalle. Siinä pitää olla tarkkana koska moottorin veto tulee suoraan lautasen kylkeen, ei kestä olla valumia eikä pomppuja, muuten tulee ylimääräisiä jodlauksia levylaulajille. 

Hondan johdotusta aloittelin eilen, se pitää saada tolalleen ennen kuin tulee kevätkelit ja mieli ajelemaan. Hommahan laajeni kättelyssä rungon takapätkän maalaukseen jne. Normimeno siis. Myös halot pitää tehdä mahdollisimman vähiin ennen talven jääspeedwayreissuja että saadaan kalikat pinoon parhaille kuivuukeleille. 
Kaikki tämä tarkoittaa sitä että levari jää hetkeksi tauolle mutta eiköhän se siitä valmistu kun on mieleisin osuus enää jäljellä. 

Ai niin. Vitsi. Joo. 
Töissä kuulin, kiitos O.K. 
Tiedättehän niitä uusia telkkareita? Niitä semmoisia käyriä, missä näyttö on mutkalla vähän?
Sitä vaan että jos ne on käyriä niin näkyyköhän niistä ollenkaan suoria lähetyksiä?

--Jumppe