22.7.2017

Copyright Jumppe

Mo.

Ajelin eilen aamulla Oulun kaupungissa, aivankin ytimessä, mutkan. Ajelin. Kun oli asiaa. Lähtiessä ryhmityin tulipunaisen Datsun 100A merkkisen auton taakse. Hienosti oli jantteri pirssin laittanut, hymy hiipi naamalle ajellessa kun katseli ajokkia. Mukava että joku tekee vielä noitakin. Nuoruuden tanssireissuilta tuttu auto, tämä. Jos ei nyt niin vakituiseen kyydissä niin ainakin tanssipaikan parkkiksella näitä oli aina. Ja hyvä tavaton miten niihin meni ihmisiä vaikka sisätilat ei juuri nykyautojen tuhkakuppia suuremmat ole.
No, ei siinä mitään, mutta viimeinen helmi tässä autossa oli takalasiin laitettu tarra, auton ajasta sekin muistutti. Eipä niitä silloin, turvatyynyjä ollut:
"No airbags, I die like a man"
Repesin. Tällä jantterilla on tyylitaju hanskassa. Drive on Datsun mies!

Aiemmin viikolla toveripiiristä kantautui monenlaista uutista. Yksi oli kokeillut suppailua, toinen oli tehnyt välipään parisuhteeseen, kolmas suunnitteli Massikkaan vesipumpun vaihtoa.
Tätä varsin kirjavaa ja monenlaisia tuntoja herättävää tilannevyyhteä selviteltiin porukalla ja sieltä kiteytyi muun muassa tuoreen poikamiehen ajatus siitä että suppailua voisi kokeilla, lapioisi saman tein Ruotsiin akan hakuun, että:
- kai siinä kaksi takaisin päin mahtuu olemaan?
Tämä myönnettiin joskin meistä pragmaattisin muistutti intiaanikäännöksen vaikeutuvan ao tilanteessa.
Myös Massikan vesipumpun vaihtoa suunniteltiin ja arvioitiin remontin kokoa. Päädyttiin vertailemaan tilanteita. Ratkaisemattomaksi jäi kysymys:
Kumpi lie työläämpi, Massikan vesipumpun vain akan vaihto?

-- Jumppe